keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Naisten Pankki


Sain noin muutama viikko sitten sähpöpostia eräiltä Laurean opiskelijoilta heidän tekemänsä projektin tiimoilta. Tämä projekti liittyy kiinteästi Naisten Pankkiin. Olin heti innoissani mukana tukemassa näin hyvän asian julki tuomista. Mutta..
Mikä Naisten Pankki on?

Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankin voimavarana ovat aktiiviset vapaaehtoiset, lukuisat osakkaat ja lahjoittajat. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu.
Naisten Pankki perustettiin toukokuussa 2007 yhdessä Liberiassa käyneiden vaikuttajanaisten ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Naisten Pankki syntyi halusta auttaa idearikkaita ja ahkeria kehitysmaiden naisia heidän pyrkimyksissään kohti parempaa toimeentuloa.
Naisten Pankin lähtökohta ja tavoitteet
Erityisesti kehitysmaissa naiset ja tytöt ovat yhteiskunnallisen kehityksen hyödyntämätön voimavara. Useilla kansainvälisillä foorumeilla on todettu, että naisten toimeentulomahdol- lisuuksien parantaminen on tärkeimpiä keinoja köyhyyden poistamiseksi. Naiset ovat usein köyhistä niitä kaikkein köyhimpiä. Naisten aseman parantaminen on suoraan yhteydessä koko perheen ja jopa kyläyhteisön hyvinvointiin.
Naisten Pankin rahoittamat hankkeet toteutuvat seuraavissa kohteissa: Angola, Guatemala, Haiti, Kambodzha, Kongo, Kosovo, Liberia, Nepal, Palestiinalaisalueet, Peru, Sierra Leone ja Uganda. Naisten huomioiminen kehityksen erutyisryhmänä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö miehetkin voisi hyötyä Naisten Pankin hankkeista. Lisäksi monessa hankkeessa on myös miehille oma rooli. Esimerkiksi Kambodzhan kyläpankeissa on myös miehiä jäseninä.
 Yhä useampi kehitysmaiden nainen on saanut mahdollisuuden nousta köyhyydestä, yhä useampi perhe on saanut leivän, yhä useampi kylä voi paremmin ja ihmiset ympäri maailmaa ovat liittyneet mukaan tekemään tästä unelmasta totta.
Kuinka ryhtyä vapaaehtoiseksi?
Naisten Pankilla on aktiivista aluetoimintaa ympäri Suomen. Aluesolut toimivat vapaaehtoisvoimin edistäen Naisten Pankin tavoitteita ja keräten varoja kehitysmaiden naisten hyväksi. Tällä hetkellä Suomessa on 30 alueasolua. Naisten Pankki järjestää erilaisia varainkeruutapahtumia ympäri Suomea.
Tällä hetkellä Naisten Pankki hakee nuoria innokkaita vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Suomessa on kaksi aktiivista nuorten solua, Helsingissä ja Jyväskylässä. Lue lisää Naisten Pankin toiminnasta alla olevasta linkistä!

                                                                                                                                                                             
LÄHDE MUKAAN TOIMINTAAN!

2 kommenttia:

 1. Oooh! Hienoa! Suurenmoinen kiitos tästä postauksestasi!

  Naistenpankin terveisin,
  Jaana Hirsikangas
  Koordinaattori, Naisten Pankki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä vain. Mukavaa päästä tuomaan tällaista asiaa esille :)

   Poista