tiistai 25. lokakuuta 2016

Gluteeniton aamuhetki

Sain taannoin taas hieman testattavaa buzzadorilta, tällä kertaa maisteltavaa sellaista. Niin kuin monet jo tietää olen buzzador ja buzzadorina saan erilaisia tuotteita testaukseen ja arvioitavaksi. Tykkään etenkin testata tällaisia ravintoon liittyviä tuotteita.

Minulla oli ilo päästä maistelemaan Schärin gluteenittomia tuotteita. Testiin sain kolmea eri leipälajiketta sekä kahdenlaisia keksejä maistettavaksi kahvin kera. Koska äitini noudattaa gluteenitonta ruokavaliota päätin ilahduttaa häntä ja antaa hänelle osan tuotteista testiin. Hän jos kuka osaa kertoa myös niiden terveydellisestä hyödystä. 

Valmistin meille gluteenittoman aamupalan, joka sisälsi tietenkin yhtä Schär-valikoimasta löytyvää leipää (quinoa, durra, kastanja-leipä) sekä jälkiruoaksi tummalla suklaalla kuorrutettuja gluteenittomia keksejä.


Äitini kehui erityisesti leivän makua ja koostumusta. Se ei ollut laisinkaan kuiva ja mauton niin kuin useimmat gluteenittomat leivät. Minunkin mielestäni leipä maistui todella maukkaalta ja oli koostumukseltaan pehmeä ja paahtoleipämäinen. Siksipä me paahdoimme leivät, jolloin voi suli kivasti leivän päälle. Muutkin leivät olivat koostumukseltaan erittäin pehmeitä ja maukkaita. Jos en olisi tiennyt, en olisi tunnistanut leipiä gluteenittomiksi.


Ja  entäs sitten nämä keksit?!  Aivan mielettömän herkullisia ja suussa sulavia! Minua miellytti etenkin tumman suklaan tuoma ihanan täyteläinen maku, joka yhdistyi keksiin. Perheen pienimmille tummasuklaakuorrutus ei maistunut, mutta onneksi toiset keksit, vaniljatäytekeksit maistuivat heille sitäkin paremmin. 
Ja  mitä tästä nyt sitten jäi käteen? No ainakin oma ennakkoluuloni gluteenittomien tuotteiden mauttomuudesta ja leipien kovuudesta on nyt kumottu. On varmasti paljon mielekkäämpää saada rahoilla maukasta ja pehmeää leipää kuin kovaa, koppuraista ja puulta maistuvaa. Tiedän nimittäin, ettei nämä gluteenittomat tuotteet ihan ilmaisia ole. Äiti ei myöskään valitellut vatsakipuja, joten uskon näiden myös oikeasti tekevän hyvää vatsalle. Itseäni ei ainakaan alkanut turvottamaan niin kuin esimerkiksi ruisleipä tekee. Lämmin suositus näistä tuotteista, etenkin kekseistä!

Nyt olisi vielä viimeiset kouluhommat edessä ennen torstaita, jolloin lähdetään tyttöporukalla katsastamaan Pietarin ihmeitä. En malta odottaa, että pääsen näkemään niitä mielettömiä rakennuksia ja sitä kulttuuria, josta omat juuret ovat joskus lähteneet liikkeelle.

Nauttikaa viikosta!
🌸 : Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti