maanantai 31. lokakuuta 2016

Pidennetty viikonloppu Pietarissa

Viime torstaina matkattiin tyttöjen kanssa pidennetylle viikonloppureissulle Pietariin. Olimme valinneet matkustustavaksi laivan, sillä silloin ei tarvitse säätää viisumien kanssa vaan laivalla matkatessa parin päivän viisumiton vierailu Pietarissa on sallittu. Suuntasimme jo hyvissä ajoin terminaalille ja pääsimmekin laivaan hyvin ongelmitta. Odotuksemme laivaa kohtaan eivät olleet kummoiset ja hyvä niin, sillä laiva osoittautui 90- luvulle jämähtäneeksi paatiksi, sisustusta ja esiintymisnumeroita myöten. Onneksi aamupala laivan buffetissa ei tuottanut pettymystä vaan saimme tankattua mahat täyteen tulevaa koitosta, passin tarkastusta varten. Tämä koitos kestikin sitten jonotuksineen yhteensä lähemmäs 1,5 tuntia.
Tarkastuksesta selvittyämme Pietarin päässä odotti bussi, jolla pääsimme suoraan hotellimme ovelle. Tämä oli hyvä, sillä emme varmasti olisi omin avuin ilman kielitaitoa välttämättä heti kättelyssä päässeet hotellillemme. Lisäksi ulkona satoi, joten oli mukava vain hypätä bussiin ja ulos.
Hotellimme oli Sokos Hotel Vasilievsky. Tämä oli oikein siisti hotelli ja hyvin samantapainen kuin sukulaisensa Suomessa. Saimme huoneemme jo 11 aikaan, joten ruuhkaa hotellilla ei tainnut olla. Huoneet olivat siistit ja kotoisat. Kävimme vain nopeasti siistiytymässä ja jättämässä tavaramme huoneisiin, jonka jälkeen lähdimme etsimään lähintä pankkia rahan vaihtoa varten. Meitä oli neuvottu vaihtamaan eurot rupliksi vasta Venäjällä, koska kurssi olisi todennäköisesti siellä meille edullisempi. Näin olikin. Hotellimme vieressä oli pankki, josta saimme kaikki kätevästi vaihdettua rahat alta aika yksikön. Sitten vain katselemaan paikkoja ja ihastelemaan nähtäävyyksiä.
Lähes koko matkamme ajan satoi vettä enemmän tai vähemmän. Lisäksi tuuli oli aika puuskaista, mikä aiheutti ongelmia sateenvarjon käytössä. Omani hajosi jo ensimmäisenä päivänä pirstaleiksi... Säästä huolimatta talsimme sitkeinä katselemassa nähtävyyksiä kuten Eremitaasia, Verikirkkoa, Pietarin ja Paavalin linnoitusta ja muita Nevsky Prospectilla olevia hienoja arkitehtuurisesti mahtipontisia rakennuksia. Loppupäivästä sade sai jo riittää ja uskaltauduimmekin käyttämään metroliikennettä. Tämä sujui todella hyvin ja suuntasimmekin törsäilemään matkamuistoista jääneitä rupliamme Galeria-kauppakeskukseen.
Kauppakeskus oli valtava ja siellä oli kaikki merkkiliikkeistä, kosmetiikkapuotien kautta ketjuliikkeisiin. Päätimme katsastaa vain Suomen maalta puuttuvat liikkeet eli Uniclo, Pull and Bearin, Bershkan ja muutaman muun puodin. Tähänkin meni kohtuu paljon aikaa, sillä kauppakeskus oli todella suuri! Koska olimme aika poikki kävelystä emme enää jaksaneet lähteä etsimään ruokapaikkaa vaan tyydyimme syömään kauppakeskuksen yhdessä ketjuravintolassa kohtuu huonot hampurilaisateriat. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä kaikki olivat jo tässä vaiheessa iltaa todella nälkäisiä. 
Hotellille lähdimme matkaamaan löytämämme irtokarkkikaupan kautta, josta ostimme eväspussit mukaan hotellille. Metrolla pääsimme kätevästi ihan hotlamme läheisyyteen. Olimme kaikki uupuneita päivän kävelyistä ja olikin ihana mennä vielä rentoutumaan porukalla saunatilaan ja ottaa kunnon löylyt ja peseytymiset päivän päätteeksi. Uni maittoi tämän jälkeen hyvin ja nukahdimmekin kaikki melko nopeasti haaveillen tulevan aamun hotelliaamiaisesta.
Heräsimme varhain aamiaiselle, joka osoittautui todella maukkaaksi ja monipuoliseksi. Aaamiaisella oli paikalla kokki, joka paistoi omeletteja omien täytevalintojen mukaan avokeittiössä. Lisäksi tarjolla oli monipuolisesti leivonnaisia, leikkeleitä, hedelmiä ja erilaisia myslejä. Löytyi myös kaurapuuroa, pekonia, nakkeja sekä pannukakkuja ja muita herkkuja. Kahvikin oli todella hyvää, joten tälle aamupalalle antaisin lähes täyden kympin. 
Toisena päivänä olimme päättäneet käydä katsastamassa vielä muutaman nähtävyyden ja käydä ostamassa viimeiset tuliaiset ja ostokset. Eilisestä rohkaistuneena uskalsimme matkata metrolla lähes joka paikkaan. Olimme myös päättäneet käydä lounastamassa eräässä ystäväni tuttavan suosittelemassa ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja halpaa niin kuin lähes kaikki Pietarissa. Nautittuamme myöhäisen lounaan lähdimmekin jo kohti hotellia, josta nappasimme matkatavaramme ja hyppäsimme terminaalibussiin, joka haki meidät suoraan hotellin edestä. 
Sama lähes 1,5 tunnin passintarkastus- rulianssi odotti meitä myös Pietarin terminaalissa. Laiva, jolla menimme kotiin, oli eri kuin tullessamme. Tämä kyseinen oli hieman aikaisempaa siistempi mutta noudatti samaa kaavaa kuin edeltäjänsä. Ilta sujui tax-freessa shoppaillen ja tanssiesitystä katsellen. Aamulla olimmekin jo takaisin Helsingissä ja kotiovella olin jo ennen kello yhdeksää. Oli ihanaa, kun tiesi koko sunnuntain olevan vielä vapaata ennen arjen alkua maanantaina.
Kaiken kaikkiaan matka oli todella onnistunut säästä huolimatta. Paljon jäi näkemättä ja mieli tekisi tämän vuoksi matkata uudelleen Venäjän maalle. Habitukseltaan Pietari oli hyvin samankaltainen kuin Budapest, jossa kävimme Robinin kanssa viime keväänä. Tietysti vuodenaika vaikuttaa mielikuvaan paikasta, mutta uskon Pietarin olevan todella kaunis kaupunki keväisin kun lukuisat kauniit puistot kukoistavat ja aurinko paistaa. Eläminen Pietarissa oli todella halpaa ja rahaa kuluikin odotettua vähemmän, joka tietysti on aina positiivista. 
Ainoa iso miinus oli tulo- ja menomatkalla ollut jonotus terminaalissa. En tiedä, voisiko tarkastuksen järjestää jotenkin järkevämmin välttyäkseen tuollaiselta jonotusmäärältä. Jos ei niin ensi kerralla aion ehdottomasti matkustaa Pietariin junalla, jonka olen kuullut olevan paljon helpompaa ja kivuttomampaa.
Ehkä tässä voisi jo alkaa suunnittelemaan seuraavaa matkaa ja sen kohdetta. Mutta ensin on ehkä tienattava vähän lisää rahaa. Kuulumisiin, nyt riennän kuuntelemaan totuuksia fysiikan opetuksesta.

Heipsun hei!
🌸 : Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti